www.woodturning.dk

WoodTurning.dk et forum for alle med interesse i trædrejning
Dato og tid er 21 nov 2024, 19:55

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 7 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 31 okt 2009, 13:39 
Offline
håbløs træ krammer
Brugeravatar

Tilmeldt: 12 mar 2008, 18:56
Indlæg: 2858
Geografisk sted: Slagelse
Vedhæftet fil:
Slib JP.pdf


Disse instrukser fulgte med to Japanske køkkenknive, som jeg tog med hjem fra Fukuoka i denne uge. Jeg kan okkke læse japansk, men det ser ud til at intrukserne foreslår tryk på enten skub eller træk slaget?

At det er 15° mikro-bevel er helt klart og at graten fjernes også.

Kommentare på slibeteknik er meget velkomne. Jeg hatr andslibesten, syntetiske fra Japan i korn 400, 1000 og 6000, som jeg bruger til stemmejern og andet.

Nr. 2 spørgsmål er om en gammel Rådvad køkkenkniv - altså den med en tyk spids, så den er helt perfekt til alt det der hører til at smøre madpakke osv. Skæftet er altså ved at gå til efter årtier af brug og opvask. Er der noget speciel ved at sætte et ntyt skæfte åp? Der er´n aluminium dims på skæftet, som vist nok bare er holdt fast af profilen på skæftet. den er der vel ikke brug for igen? Skæftet sidder kun fast med en kobbernitte, som jeg ikke har boret ud endnu, da kniven laver min frokost, hver dag.


Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.

_________________
....med hilsen fra Sydsjølunds fagre sletter

Jesper

Det er utroligt hvor meget man kan opnå med et venligt smil og et par Euro i hånden.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 31 okt 2009, 13:50 
Offline
håbløs træ krammer
Brugeravatar

Tilmeldt: 20 apr 2008, 17:56
Indlæg: 4582
Geografisk sted: Ørslev, Vordingborg
Det er da bare at forsøge sig frem. Bor dimsen ud og pil det gamle håndtag af, og se hvad der så er tilbage.

det er sjovt at lave et nyt håndtag, og det plejer at være muligt - specielt på ældre knive.

god fornøjelse

_________________
Bjørn Andersen

Modus operandi: Træ- og alt det hyggelige omkring træ
https://www.facebook.com/profile.php?id=100003985820262


Top
 Profil  
 
Indlæg: 31 okt 2009, 13:51 
Offline
Site Admin - Træ krammer
Brugeravatar

Tilmeldt: 30 jan 2008, 14:28
Indlæg: 877
Geografisk sted: Rønde, Djursland
Hvis vi er heldige kan jeg måske få det oversat - jeg prøver. ;)

_________________
Med venlig hilsen

Anders Bremer - http://www.andersbremer.dk
Medlem af klubben NOVA DVR XP
Den søde, rare og venlige administrator :D ........We're all one tool away from greatness.......He Who Dies With the most Tools Wins :D


Top
 Profil  
 
Indlæg: 01 nov 2009, 21:32 
Offline
håbløs træ krammer
Brugeravatar

Tilmeldt: 11 mar 2009, 12:59
Indlæg: 849
Geografisk sted: Roskilde
Har du et billeder af kniven.
Ellers er det bare med at fjern den gl. skæft og sat en ny på. ;) ;) hjælp kan altid hentes hos mig
Stuart

_________________
Stuart Harvey

http://www.skotteknive.dk

"No knife...... No life"


Top
 Profil  
 
Indlæg: 02 nov 2009, 11:50 
Offline
håbløs træ krammer
Brugeravatar

Tilmeldt: 12 mar 2008, 18:56
Indlæg: 2858
Geografisk sted: Slagelse
Her er en japansk - japansk engelsk oversættelse:

Green color portion

Endurable for stain and sharp cutting taste.

Maintenance
After use, Wash it with warm water or normal temp water. Wipe the knife with dry cloth with taking care of edge of the blade.
To keep the cutting taste, sharpening from time to time is recommended.

Both side edge One side edge

Sharpen the edge Sharpen front edge first
60% in front until burr found on back side.
40% in back backside sharpening to be only to de-burr
When burr found on edge,
De-burr it.

Cautions
 Do not use for frozen food. Use the knife exclusive for frozen food or use it after defrost.
 Put it beyond the children reach.
 Do not use it for the purpose except for cooking.


Orange color portion

DP stainless support knife
Feature
 Sharpen cutting taste will last long.
 Maintenance is easy due to Stainless steel
 Due to no stain, very clean.

Maintenance
After use, Wash it with warm water or normal temp water. Wipe the knife with dry cloth with taking care of edge of the blade.
To keep the cutting taste, sharpening once or twice per month is recommended.

Move the knife on the grind stone slowly
Put it with bit strongly toward, put it back lightly backward.
60% front, 40% back.
When burr is found, loosen the power and pull the knife with lightly on grind stone.

Cautions
 Do not use for frozen food. Use the knife exclusive for frozen food or use it after defrost.
 Take care to handle knife so that your body should not be hurt.
 Put it beyond the children reach.
 Do not use it for the purpose except for cooking.

det ville være at spolere sproget at oversætte det til dansk.

_________________
....med hilsen fra Sydsjølunds fagre sletter

Jesper

Det er utroligt hvor meget man kan opnå med et venligt smil og et par Euro i hånden.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 06 nov 2009, 17:38 
Offline
håbløs træ krammer
Brugeravatar

Tilmeldt: 12 mar 2008, 18:56
Indlæg: 2858
Geografisk sted: Slagelse
Nu har jeg skilt den gamle Rådvad kniv ad. det var nok ikke så godt, da det ser ud til at være ret vanskeligt at lave et nyt skæfte og få det til at sidde ordentligt fast.

Forslag modtages gerne.

Vedhæftet fil:
Rådvadkniv.pdf


Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.

_________________
....med hilsen fra Sydsjølunds fagre sletter

Jesper

Det er utroligt hvor meget man kan opnå med et venligt smil og et par Euro i hånden.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 06 nov 2009, 18:49 
Offline
håbløs træ krammer
Brugeravatar

Tilmeldt: 20 apr 2008, 17:56
Indlæg: 4582
Geografisk sted: Ørslev, Vordingborg
Der e flere måder du kan lave et godt fæste til kniven.

Et par forslag kunne være:

1: Gør det eksisterende fæste i stand, og bor et par extra huller på langs af fæstet således at du kan sætte nye nitter i ved at gennembore et nyt håndtag. Det er muligt at bore i stålet, men det kræver et murbor med hårdmetaltip, god smørring og højt omdrejningstal.

2: Du kan også slibe fæstet om og så "indlejre" det i en flækket dyvel. Hvis du så borer det nye håndtag ud så dynvelen passer, kan du lime det hele sammen med PU-lim eller Araldit.

Forskellen mellem disse to forslag er at nr. 1 betyder at du kan lave et håndtag hvor hele knivens profil visen som en del af dit design (Fuldtang), hvor nr. 2 betyder at knivens tang (fæste) "gemmes inden i det nye håndtag.

God fornøjelse.

_________________
Bjørn Andersen

Modus operandi: Træ- og alt det hyggelige omkring træ
https://www.facebook.com/profile.php?id=100003985820262


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 7 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 12 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
cron
POWERED_BY
Danish translation by Olympus DK Team