Vedhæftet fil:
Slib JP.pdf
Disse instrukser fulgte med to Japanske køkkenknive, som jeg tog med hjem fra Fukuoka i denne uge. Jeg kan okkke læse japansk, men det ser ud til at intrukserne foreslår tryk på enten skub eller træk slaget?
At det er 15° mikro-bevel er helt klart og at graten fjernes også.
Kommentare på slibeteknik er meget velkomne. Jeg hatr andslibesten, syntetiske fra Japan i korn 400, 1000 og 6000, som jeg bruger til stemmejern og andet.
Nr. 2 spørgsmål er om en gammel Rådvad køkkenkniv - altså den med en tyk spids, så den er helt perfekt til alt det der hører til at smøre madpakke osv. Skæftet er altså ved at gå til efter årtier af brug og opvask. Er der noget speciel ved at sætte et ntyt skæfte åp? Der er´n aluminium dims på skæftet, som vist nok bare er holdt fast af profilen på skæftet. den er der vel ikke brug for igen? Skæftet sidder kun fast med en kobbernitte, som jeg ikke har boret ud endnu, da kniven laver min frokost, hver dag.